Sanatçılar için tasarlanmış çevrimiçi bir zihinsel sağlık ve gelişim kampı olan Art of Mind, pandemi döneminden etkilenen sanatçıların ruh, beden ve zihinlerini yenilemeyi ve güçlendirmeyi hedefliyor. Alanında bir ilk olan Art of Mind programının arkasında iki Türk girişimi bulunuyor.
Programın içeriğinde, Studio Canlı’nın uzmanları eşliğinde katılımcılara iyi yaşam alışkanlıkları kazandırmaya yönelik dersler yer alıyor. Mindfulness, meditasyon, pozitif psikoloji, egzersiz, yoga ve öz şefkat gibi başlıklara odaklanacak ders ve atölyelerde yaşam kalitesini artıracak yöntemler paylaşılıyor.
Program ayrıca, sanatçı ve küratörler tarafından gerçekleştirilecek ve katılımcılarla bir deneyim paylaşım çemberi oluşturacak oturumları içeriyor. Art of Mind deneyim paylaşımı oturumları; Gate 27’nin kurucusu Melisa Tapan ile programın eski konuklarından Trong Gia Nguyen, Ozan Atalan, Seher Uysal, Kari Conte, Bilal Yılmaz ve Lydia Chatziiakavou ve Studio Canlı kurucularından Erhan Ali Yılmaz tarafından yürütülüyor.
Sanatçıların iyi yaşam becerilerini geliştirmek ve sanat yolculuklarında onlara destek olmak amacıyla hazırlanan Art of Mind programının eğitim kadrosunda 9 ülkeden 20 uzman yer alıyor. 8 hafta sürecek olan program başladı ve 7 Temmuz’da sona erecek. Bu süreçte katılımcılar istedikleri derslere düzenli devam koşulu olmadan katılabiliyor.
26 Mayıs’ta olacak seminer, Ozan Atalan’ın Görsel Sanatçılar için Metne Alıştırma konusunu ele alıyor. Dersin içeriği, Atalan’ın konuyla ilgili akademik çalışması ve deneyimi etrafında şekilleniyor. Bu seminer, görsel sanatçılar için etkili iletişim, sanatsal içeriğin görsel veriler aracılığıyla nasıl aktarıldığına dair göstergebilimsel ve metinsel bir sorgulama gerektirdiğini savunuyor. Bu ders, anlamlı bir ifadenin nasıl oluşturulduğuna ve bunun neden önemli olduğuna bağlı olarak kendi kendini açıklayıcı yazma becerilerini geliştirmek isteyen sanatçıları desteklemeyi amaçlıyor.
Temmuz’a kadar her Perşembe gerçekleşecek olan birer saatlik seminerlerde, sanatçı metinleri, hikâye anlatımı, NFT ve Metaverse dünyası, dünya sergiler tarihi, zanaat üretimi ile ilgili araştırma teknikleri gibi konulara odaklanacak.