Beymen Art Room, resim, kolaj ve heykel olmak üzere üç farklı disiplinden 20 sanatçı ve 200’ü aşkın eserin yer aldığı kürasyonu ile yepyeni perspektiflere, değişime ve gelişime açık dinamik bir sanat platformu.
Röportaj: Derya Kutsal
Keşif, duygusal etkileşim ve artistik dışavurum temalarını odağına alan Illusory Superiority işbirliğinde hazırlanan Beymen Art Room, farklı kültürler, hikayeler ve anlatım biçimleriyle zenginleşen seçkisiyle Beymen.com’un sunduğu benzersiz deneyimlere bir yenisini daha ekliyor. Beymen Art Room’da eserleri bulunan sanatçılardan Hale Karpuzcu ile sanatına dair konuştuk.
Eserlerinizde yer alan portreleri kimde ilham alarak üretiyorsunuz? Bir modeliniz var mı? Çocuk portreleri yapmanızın sebebi nedir?
İnsanın yaşam evrelerinden en önemlisi çocukluğudur. Yetişkin hayatımızdaki zaman kavramıyla çocukluktaki çok farklıdır, o dönemde yaşadıklarımız tüm ömrümüzü etkiler. Ben de aslında çocukların hayatı algılamaya çalışırken hissettiklerini anlatmaya çalışıyorum portrelerimde. Bazen model kullanıyorum, fotoğraflardan yararlanıyorum bazen de kendim bir tip yaratıyorum ki bu en keyif aldığım kısım.
Portre türünde ifadenin gücü önemlidir ve bunu sizin eserlerinizde de hissediyoruz. Özellikle portrelerde yer alan büyük gözler izleyiciyle temas kuruyor. İfade biçimi olarak gözleri seçmenizin özel sebebi var mı?
Aslında sorunun içinde cevabı saklı:) Portrelerdeki gözlerin direk izleyiciyle temas etmesi çocukların hislerini anlatmakta benim için etkili bir yol, bakışlarındaki güç aslında duygularının gücü.
Bazı resimlerde imza olmasa da sanatçının üslubundan eserin kimin olduğunu anlayabiliyoruz. Sizin eserleriniz için de bunu söyleyebiliriz. Bu üslubu bilinçli olarak mı yarattınız?
Öncelikle çok teşekkür ederim! Bunu başarabilmek çok önemli benim için, aslında her sanatçı için olmalıdır. Bunu kesinlikle bilinçli olarak yarattım ya da yaratmaya çalışıyorum. Özellikle işlerimin gerçekçi olmasından kaçınarak kendi duygu dünyamla çocuk dünyasının kesiştiği bir yol izlemeye çalışıyorum.
İlham aldığınız bir sanatçı var mı? Yaşamınızda sanatınızın dönüm noktası olarak tanımlayabileceğiniz bir anınız var mı?
Resim yapmaya aslında 1997 yılında başladım ancak okul ve sonrasında iş hayatıyla birlikte götürmeye çalıştım. Ancak 2009’da her şeyi bir kenara bırakıp sadece resim yapmaya başlamam benim için dönüm noktası diyebilirim.
Beymen Art Room’da yer alan eserlerinizin tekniği tuval üzerine yağlıboya. Hiç farklı materyaller kullanmayı düşündünüz mü?
Kesinlikle düşünüyorum, hem 3 boyutlu hem de dijital işlerimin hazırlıkları içindeyim.