İş Sanat Kibele Galerisi, heykeltıraş, ressam ve grafik sanatçısı Erol Kınalı’nın retrospektif sergisine ev sahipliği yapıyor. Yarım asra yaklaşan sanat hayatında Kınalı, eserlerinde çok boyutlu ve çoğul kimliğin çeşitliliğini ortaya koyuyor.
Heykel ve resmi değişik tekniklerle bir araya getiren sanatçı, insanı farklı formlarda ele alıyor. Önceleri çamur, alçı ve betonu kullanıyor, daha sonra ise malzeme olarak bronz, alüminyum ve polyestere yöneliyor.
Sanat hayatı boyunca Türkiye, Almanya, Avusturya, Çekoslovakya, Rusya ve Mısır’da pek çok sergi açan Erol Kınalı’nın retrospektif sergisi, 20 Kasım-29 Aralık tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyaret edilebilir.
Erol Kınalı
1944 yılında İskenderun’da doğan sanatçı Erol Kınalı, Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1968 yılında Artvin İlk Öğretmen Okulu’nda resim öğretmenliği yaptı. 1969 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı yarışmayı kazanarak 1416 sayılı yasayla ihtisas yapmak üzere 1970 yılında Münih Güzel Sanatlar Akademisi’ne gitti. Burada 5 yıl ihtisas yapan Kınalı, 1975 yılında “Meisterschüler (usta)” unvanıyla mezun oldu. Türkiye’ye döndükten sonra bir süre Kültür Bakanlığı’nda memur olarak görev yapan Kınalı, ardından Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi, Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’nda öğretim üyesi olarak çalıştı. 1977-1982 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ne öğretim üyesi olarak atanan Kınalı, 1982 yılında Almanya’nın Bonn kentine gitti. 1983 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde “Sanatta yeterlik” yaptı.